gnojila   zatiranje škodljivcev   Bio=naravno=zdravo   Substralovi vrtičkarji
Stopili bomo vašim rastlinam v bran.

Nakup škropiva.


"Lepo se vam zahvaljujem za vaš odgovor. Na žalost nimam zahtevanega izpita za uporabo škropiv tako, da bi lahko uporabljala vaše škropivo.
Z popenjavko imam probleme že drugo leto. Lansko leto sem v trgovini Sadjar-vrtnar v Ljubljani kupila preparat Score 250 EC / tudi tega se ne da več kupiti ,če nimaš izpita/ Z njim sem škropila vsakih 10 dni čez celo sezono,vendar tudi ni kaj dosti pomagalo."
 Ja žal res ni več veliko pripravkov, ki bi jih lahko kupili brez izkaznice. Če imate večji vrt bi se vam morda vseeno splačalo opraviti tečaj in izpit, ni tako grozno težak. Predlagam vam, da stopite, do kakšne prodajalne Semenarne in jim poveste svoje težave, še bolje bi bilo, če bi s seboj imeli tudi kakšen list. Zagotovo vam bodo svetovali in ponudili, kakšen pripravek, ki ga lahko kupite tudi brez izkaznice (v prilogi boste našli spisek pripravkov, ki se jih da kupiti brez izpita.
Če listi še niso preveč pegasti oz. jih ni veliko napadenih jih odstranite in zažgite. Če je okuženih listov veliko si boste morali pomagati s kakšnim fungicidom, poleg tega pa je potrebno vrtnico tudi pognojiti, da jo okrepite. Večina bolnih listov bo porumenela in tam nekje do avgusta tudi odpadla. Pomembno je da te liste pospravite in najbolje kar zažgete, ker so na njih še vedno trosi bolezni, ki ob ustreznih vremenskih pogojih vzklijejo in ponovno okužijo zdrave liste.

... seznam vprašanj iz te teme
 


© 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.