gnojila   zatiranje škodljivcev   Bio=naravno=zdravo   Substralovi vrtičkarji
Stopili bomo vašim rastlinam v bran.

Kaj naredim, ko v prvem poizkusu ne uspem zatreti plevelov v trati?


"Minilo je 5 tednov odkar sem uporabil substral 3v1. Žal je detela še ostala. Prosim vas za mnenje ali bi bilo smiselno ponoviti tretiranje s substralom 3v1 ali raje celo s herbicidim za širokolistni plevel in posebej, čez cca. 3 tedne še z dolgotrajnim gnojilom Substral?
Zakaj bi mogoče raje uporabil herbicid za razpršitev? Nekaj detele je bilo uničene in tam sem posejal novo trato (uporabil sem novost 3 v 1-obliž za trato-FANTAZIJA ). Ta je že zunaj in je lepa. Kere piše, da se s sustralom 3v1 ne sme gnojiti trate mlajše od 6 mesecev bi imel lažji nadzor s tretiranjem v pršilu."
 Če ste na mesto, kjer ste uporabili Substral 3 v 1 posejali novo trato, potem boste z njegovo ponovno uporabo oz. z porabo herbicida najverjetneje pomorili tudi novo travo. Če na tem mestu nimate nove trate lahko ponovno uporabite Substral 3 v 1, morda pa bi bilo res bolje uporabiti herbicid. Večina le teh je sicer dostopna samo z izkaznico, tako da če nimate te možnosti vam lahko priporočimo kakšnega vrtnarja, ki bi to opravil namesto vas. Če izkaznico imate vam za uničenje detelje priporočam uporabo herbicida Banvel oz. Starane, ki oba precej uspešno uničita večino neželenih plevelov v trati. V skrajnem primeru lahko uporabite tudi totalni herbicid Roundup Easy, vendar morate počakati s sejanjem 14 dni.
Če se boste odločili za ponovno uporabo Substrala 3 v 1 v tem primeru vam trate ni potrebno ponovno gnojiti čez 3 tedne, drugače pa je sicer priporočljivo, vendar le če, ne bo preveč vroče in sušno obdobje.

... seznam vprašanj iz te teme
 © 2012 Silk d.o.o. in Scotts Celaflor GmbH
* Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno natančno preberite etiketo in informacije o izdelku.
** Pesticide uporabljajte varno. Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila. Prosimo, upoštevajte, simbole in opozorila na navodilih za uporabo.